Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Filter by Categories
آذر 1402
بهمن 1402
تصویری
تیر 1396
تیر 1397
تیر 1398
تیر 1401
تیر 1402
خبر و رسانه
دی 1395
دی 1396
دی 1397
دی 1398
دی 1399
دی 1400
هنر کلاسیک و مدرن ایران - تیر 1397

61   توکل اسماعیلی (1373-1302)

فهرست آثار

اطلاعات اثر

عنوان اثر : بدون عنوان

آهن
30×44×41 سانتی‌متر
تاریخ اثر: حدود دهه 1360
تک نسخه
پیشینه:
اثر حاضر متعلق به مجموعه زنده‌یاد پرویز مرزبان (محقق، نویسنده و استاد تاریخ هنر) می باشد.

برآورد قیمت

1200 - 800 میلیون ریال

قیمت فروش

قیمت فروش : 1,300,000,000 ریال

درباره اثر

مجسمه‌های توکل اسماعیلی بسیار متأثر از فضای زندگی و واکنش‌های او نسبت به مسائل اجتماعی است. فضاهای روستایی، زنان و مردان روستایی و فضاهای اجتماعی و المان‌هایی نظیر رستم، درویش و بز در آثار او دیده می‌شوند. از وی بیش از صد و پنجاه اثر به جای مانده که در نمایشگاه‌های متعددی در گالری‌های ایران، ایتالیا، بلژیک، آلمان، انگلستان و ترکیه به نمایش در آمده و تعدادی از آثارش در فضاهای شهری تهران از جمله ورزشگاه آزادی و پارک‌های بزرگ تهران نصب شده است.

توکل اسماعیلی مشهور به مش اسماعیل یکی از خوش‌ذوق‌ترین هنرمندان خودآموخته است که از بیست‌وپنج سالگی در کارگاه مجسمه‌سازی دانشکده هنرهای زیبای تهران مشغول به کار شد. او که در ابتدا مدل دانشجویان برای کارهای هنری بود، قالب می‌ساخت و نیروی اجرایی به شمار می‌رفت، در همین همجواری با فضای هنری و ماده و ابزار در کارگاه مجسمه‌سازی ماندگار شد و دست به خلق آثاری زد که در نوع خود یگانه و منحصر به‌فرد هستند. او هنرمندی خودآموخته بود که تلاش کرد بیاموزد و بشناسد، و به همین واسطه توانست در سطح حرفه‌ای و مقبول جامعه هنری از پایین‌ترین سطوح تا روشنفکرترین آن‌ها مقبولیت پیدا کند.

بافت مجسمه‌های توکل اسماعیلی و اتصالات خاص او و مواد سازنده آن، به خوبی گویای نگاه مکاشفه‌گر و تازه او در عرصه مجسمه‌سازی است. او در مشهورترین و خلاقانه‌ترین مجموعه آثارش یعنی بزها توانسته از دل این آهن‌پاره‌ها مجسمه‌هایی زیبا بیافریند و لطافت ذوق و احساس را در دل آهن پاره‌ها بگنجاند.

این آثار تقلید صرف از طبیعت نیستند و با ذوق و مهارت خاصی ساخته و پرداخته شده‌اند. بزهایی با موهای فردار و بلند و گوش‌هایی آویزان که با جوشکاری تمیز یک فرم هارمونیک را به بیننده القا می‌کنند. حرکت افقی و مواج خال‌جوش‌ها روی شیارهای عمودی مفتول‌های آهنی پویایی و زیبایی خاصی به اثر بخشیده است. لطافت احساس هنرمند در این اثر چنان بر سختی فلز غلبه کرده که مخاطب را به حیرت وامی‌دارد؛ که خود به تمامی بیانگر حال درونی و تجلی احساس و بینش هنرمند و مهارت او در استفاده از ابزار در این راستاست؛ و این همان چیزی است که اثر حاضر را در تاریخ مجسمه‌سازی ایران ماندگار خواهد کرد.