Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Filter by Categories
آذر 1402
بهمن 1402
تصویری
تیر 1396
تیر 1397
تیر 1398
تیر 1401
تیر 1402
خبر و رسانه
دی 1395
دی 1396
دی 1397
دی 1398
دی 1399
دی 1400
حراج هنر معاصر ایران - دی 1395

16   علی شیرازی (متولد 1339)

فهرست آثار

اطلاعات اثر

عنوان اثر : سوره حمد

امضاء: «علی شیرازی 1395» (پایین چپ)
اکریلیک و ورق نقره روی بوم
200×200 سانتی‌متر
تاریخ اثر: 1395

برآورد قیمت

900 - 700 میلیون ریال

قیمت فروش

قیمت فروش : 1,100,000,000 ریال

درباره اثر

علی شیرازی خوشنویس شناخته‌شده‌ای است که در مقایسه با هم‌نسلانش گرایش بیشتری به «خوش»نویسی و اجرای تمیز و دقیق در عین نوگرایی در خلق آثار نقاشی‌خط خود دارد. ترکیب‌های چشم‌نواز او با کاربست حروف و چیدمان کلمات با قلم درشت جلی نستعلیق با تکنیک رنگ‌گذاری، چهره‌ای موفق در عرصه بازار هنر ایران و خاورمیانه از وی ساخته است.

با توجه به شناخت و مطالعه دقیق شیرازی از میراث ارزشمند خوشنویسی ایرانی، در چند دهه اخیر، اثر نقاشی‌خط هنرمند نیز با تکیه بر همین پیشینه هنری شکل گرفته و یادآور ترکیب‌بندی‌‌ها و چیدمان انتزاعی حروف و کلمات در «سیاه‌مشق»های نستعلیق است، با این حال تأثیر هنر معاصر را می‌توان در کوشش خلاقانه در ترکیب‌های قدرتمند، اجرای بی‌نقص اتصالات و رنگ‌آمیزی چند لایه و سایه‌روشن‌های میان حروف با هدف ایجاد حجم مشاهده کرد.

هرچند نباید فراموش کنیم که شیرازی در این مجموعه از آثارش رویکردی دیگر‌گون از شیوه سیاه‌‌مشق‌نویسی مرسوم قدما و حتی برخی معاصران دارد که در  سامان‌بندی چند لایه حروف، نورپردازی لطیف، توجه به سایه‌روشن‌ها، ژرف‌نمایی رنگارنگ و در نهایت چیدمان جسورانه حروف عمودی و کشیده‌ها برای ایجاد بافتی متقاطع و در عین حال ظریف و باشکوه تجلی یافته است.

در اثر حاضر شیرازی متن سوره فاتحه الکتاب را دستمایه کار خود قرار داده که دروازه ورود به مهم‌ترین متن مقدس مسلمانان است و با توجه بر وجه معنایی آن، جوهر معنوی هنر خوشنویسی را از چشم‌انداز کمال‌یافته خط نستعلیق با گرایشی مدرن به تصویر کشیده است. دغدغه هنرمند ایجاد فضایی رنگارنگ ، با ریتم چرخشی در سراسر فضای بوم است و در این رهگذر با تأکید بر خصلت ذاتی هندسه حروف نستعلیق و تأثیر بصری‌اش، انبوهی از کلمات را که آغاز و پایانشان مشخص نیست در هم تنیده و در پی ایجاد فضایی ژرف و هزارتویی از کلامی با شکوه و پر رمز و راز است. گویی در این اثر فرهنگ ایرانی- اسلامی در رمزگان خطوط رنگارنگ بافته شده است. در این میان انتخاب هوشمندانه هنرمند از رنگ فیروزه‌ای خطوط با تونالیته سبز که بیش از نیمی از فضای اثر را احاطه کرده، بر بستر سیاه‌مشقی تیره با ایجاد فاصله و مرزی تعیین‌کننده و آمیختگی‌اش با ترکیبی واژگون از حروف در قسمت بالایی بوم به رنگ لاجوردین، کنتراست معنادار آسمانی و زمینی بودن را به چالش می‌کشد. این تضاد و هم‌آوایی توأمان، تجسمی زیبا از جهان دوگانه خوشنویسی ایرانی و ذهنیتی تأویلی به معنای به اول بازگرداندن را ارایه می‌کند.