Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Filter by Categories
آذر 1402
بهمن 1402
تصویری
تیر 1396
تیر 1397
تیر 1398
تیر 1401
تیر 1402
خبر و رسانه
دی 1395
دی 1396
دی 1397
دی 1398
دی 1399
دی 1400
حراج هنر معاصر ایران - دی 1395

6   همایون سلیمی (متولد 1327)

فهرست آثار

اطلاعات اثر

عنوان اثر : بدون عنوان از مجموعه بیا تا گل برافشانیم

امضاء: «همایون سلیمی 95 H.Salimi 16» (پشت اثر)
ترکیب مواد روی بوم
160×200 سانتی‌متر
تاریخ اثر: 1395

برآورد قیمت

250 - 200 میلیون ریال

قیمت فروش

قیمت فروش : 380,000,000 ریال

درباره اثر

نقاشی‌های همایون سلیمی، آثاری آرام، باوقار و دوستانه هستند که در کنار تکنیک غنی، مخاطب را به خود جذب می‌کنند. در ترکیب‌بندی‌های ساده و صمیمی وی، نوعی قرینگی در بی‌قرینگی به چشم می‌خورد که ره‌آورد دلبستگی‌های شرقی نقاش است.

سلیمی بن‌مایه آثارش را از برقراری ارتباطی ظریف میان معماری، نگارگری، نقوش سفال، خوشنویسی، شعر و موسیقی الهام می‌گیرد. در واقع نقش‌مایه‌های تجسم یافته در نقاشی‌های او بر نمادهای کهن استوار شده‌اند؛ چه در اشکال هندسی مربع‌گونه، چه دایره و چه مانند تصویر مقابل در گل‌های پنج‌پر.

دوری از وطن در سال‌های تحصیل در فرانسه، نوعی از نوستالژی بومی را در ذهن سلیمی شکل داده که امروز، گواه بر «بودن» است. حضور زندگی و حیات و پرهیز از هر نوع خشونت، روح را به دنیایی آزاد و رها فرامی‌خواند که با رنگ‌هایی سبک و صمیمی، الهام گرفته شده از غنای نگارگری، تزیین شده‌اند و این چنین میل به سادگی و هارمونی، زیبایی آثار را دوچندان می‌کند.

تکنیک شخصی سلیمی نیز دل در گرو نگاه عارفانه شرقی دارد؛ رنگ بر روی رنگ، لایه لایه قرار گرفته و سپس ساییده می‌شود؛ و در این سایش است که هویت پنهان رنگ، آشکار می‌گردد.

نقاشی حاضر، از مجموعه‌ای با عنوان «بیا تاگل برافشانیم» است که در آن چهار گل پنج‌پر، کلیت تابلو را شکل می‌دهد. نماد گل، دعوت به تأمل است که با دوازده دایره برجسته در چهار ردیف سه‌تایی، نوعی از ضرباهنگ موسیقی ایرانی را شکل می‌دهد. رنگ فیروزه‌ای که یادآور کاشیکاری‌های ایرانی است، بر زمینه‌ای از رنگ درخشان زرد-نارنجی می‌نشیند و در کنار خطوط پتینه‌کاری شده از قرمز و لاجوردی، جان می‌گیرد. یکی دیگر از عناصر قابل توجه در اثر حاضر، دو مستطیل فیروزه‌ای، در پایین و گوشه کادر است که به دلیل نقطه برجسته بر روی خود، یادآور نوعی از کلون درهای قدیمی است. نقاش، مخاطب را فرامی‌خواند تا از این در گذر کرده و به دنیای ساده و الهام‌بخش هنرمند وارد شود و دمی از دنیای خاکستری «امروز» به عالم «دیروز» پناه ببرد.