Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Filter by Categories
آذر 1402
بهمن 1402
تصویری
تیر 1396
تیر 1397
تیر 1398
تیر 1401
تیر 1402
خبر و رسانه
دی 1395
دی 1396
دی 1397
دی 1398
دی 1399
دی 1400
حراج هنر کلاسیک و مدرن ایران - خرداد 1395

45   جواد حمیدی (1380-1297)

فهرست آثار

اطلاعات اثر

عنوان اثر : بدون عنوان

امضاء: «HAMIDI» (پایین چپ)
رنگ‌روغن روی بوم
80×60 سانتی‌متر
تاریخ اثر: 1367

پیشینه:
اثر حاضر توسط صاحب فعلی در سال 1371 از زنده یاد جواد حمیدی خریداری شده است.

برآورد قیمت

600 - 400 میلیون ریال

قیمت فروش

قیمت فروش : 650,000,000 ریال

درباره اثر

جواد حمیدی از نخستین نقاشان نوگرای ایران و استاد بسیاری از چهره‌های شاخص در میان هنرمندان مدرنیست کشور به شمار می‌آید. وی در اثر حاضر با ترکیب طبیعت‌گرایی و اسلوب نقاشی مدرن، اثری نوگرا و بدیع ملهم از دستاوردهای جریان نقاشی طبیعت‌گرای ایرانی را خلق كرده که فضای پاستورال یا شبانی موجود در ادبیات و گرایش‌های رمانتیک نقاشی قرن نوزدهم، در آن نمود یافته است. در واقع ترسیم زندگی روزمره‌ مردم فرودست همچون اثر حاضر، دستاورد طیفی از نقاشان ایرانی است که از دوره صفوی با بهزاد شروع شده و در قرن جاري با كارهاي نقاشان رئاليست ادامه يافته است.
همانند همه نقاشان اوليه مدرنیست، حمیدی علاوه بر انتخاب رنگ و نحوه ترکیب آن‌ها بر روی بوم، دغدغه ترکیب‌بندی دارد. ترکیب‌بندی در اثر حاضر و رسیدن نقاشی به یک تعادل تصویری، حاکی از نگاه تكنيكي و رویکرد آکادمیک نقاش به هنر است. در این وضعیت، کانون توجه مخاطب در میانه تصویر، درست بر جایی که پیرزن در حال نگاه کردن به مخاطب است، متمرکز می‌شود. طیف رنگ‌های خاکستری، سبز و آبی، بدون ساخت‌وساز پر کار، از ویژگی‌های نقاشی‌های حمیدی است. با اين تمهيدات حمیدی راه خود را از نقاشان آکادمیک مکتب کمال‌الملک جدا می‌کند. اگرچه همچنان گوناگونی و تنوع آثار او، شناخت گرایش‌های ساختاری در آثارش را دشوار می‌کند.
ذهن جستجوگر حميدي در شرایطی پرورش می‌یابد که از طرفی نخستین نوگرایان و از طرف دیگر واپسین هنرمندان مکتب کمال‌الملک در دانشکده هنرهای زیبا رو در روی هم قرار می‌گیرند. فضای بینابینی این اثر نیز به روشنی تأثیرات دوقطبی فضای هنر آن زمان را بر وي نشان می‌دهد. جواد حمیدی به همراه حسین کاظمی و جلیل ضیاءپور زیر نظر علی‌محمد حیدریان – از شاگردان خاص کمال‌الملک و معلم مدرسه صنایع مستظرفه – با نقاشی طبیعت‌گرای ایرانی آشنا شده و سپس به عنوان نخستین دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا در سال 1324 موفق به دریافت لیسانس نقاشی می‌شوند. توانایی‌ها و قابلیت‌های او در طراحی و شناخت رنگ طی سال‌های تحصیل، خیلی زود توجه استادان دانشکده را به وي جلب می‌کند؛ به طوری که بلافاصله پس از پایان تحصیل، به توصیه حیدریان در دانشگاه تهران استخدام می‌شود. وی پس از یک سال تدریس، با گرفتن بورسیه به مدرسه عالي هنرهاي زيباي پاریس (بوزار) می‌رود و در آنجا زیر نظر هنرمند مهمی چون آندره لوت تعلیم می‌بیند. او در کنار ضیاء‌پور، کاظمی، جوادی‌پور، پزشک‌نیا و وزیری‌مقدم از اولین فارغ‌التحصیلان هنر از مدارس اروپایی است که دریافت‌های مدرن و غربی را در صحنه هنری ایران مطرح و اشاعه داده است. از مهم‌ترین افتخارات جواد حمیدی می‌توان به دریافت جایزه اول بینال تهران در سال 1345 اشاره کرد.