Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Filter by Categories
آذر 1402
بهمن 1402
تصویری
تیر 1396
تیر 1397
تیر 1398
تیر 1401
تیر 1402
خبر و رسانه
دی 1395
دی 1396
دی 1397
دی 1398
دی 1399
دی 1400

سوالات متداول

۱) حراج تهران چه آثاری را عرضه می‌کند؟
حراج تهران صرفاً آثار هنرهای تجسمی مدرن و معاصر (شامل نقاشی، مجسمه، عکس و نقاشی‌خط) و همچنین برخی از آثار استادان هنر کلاسیک ایران (مانند کمال‌الملک و شاگردان و هم­ عصران او و نمونه‌هایی از نگارگری آن دوره) را ارائه می­ نماید. هیچ اثر هنری یا اشیاء تاریخی خارج از این تعریف در حراج تهران معرفی نمی ­شوند.
۲) شرایط حضور آثار در حراج تهران به چه صورت است؟
آثار هنری از سه طریق می‌توانند به حراج راه یابند:

الف – معرفی آثار به حراج از سوی مجموعه‌داران:

مجموعه‌دارانی که تمایل به شرکت در حراج را دارند، علاوه بر توجه به مارکت اثر، لازم است مدارک مالکیت آن را نیز به حراج ارائه نمایند.

ب – معرفی آثار به حراج از سوی گالری‌داران:

گالری‌ها باید آثاری را به حراج معرفی کنند که مارکت هنرمند آن در تهران تثبیت و بین سایر گالری‌داران و مجموعه‌داران شناخته شده باشد.

ج- حراج تهران تنها از هنرمندان پیشکسوت که با گالری خاصی همکاری ندارند، اثر هنری را به طور مستقیم دریافت می­ کند و آثار سایر هنرمندان را تنها از طریق گالری­ داران یا مجموعه­ داران دریافت می­ کند.

۳) معیار انتخاب آثار چیست؟
در مرحله اول، اعتبار نام هنرمند در مارکت هنر و در مرحله بعد، اهمیت اثر پیشنهادی و سوابق آن در قیاس با سایر آثار هنرمند در حراج‌­ها و گالری‌های داخل و خارج از ایران و همچنین میزان تقاضا از طرف خریداران.
۴) تعریف و تفاوت اصلی آثار کلاسیک، مدرن و معاصر چیست؟
در حراج تهران مقصود از هنر کلاسیک، آثار کمال‌الملک و شاگردان درجه اول او و مکتب کمال‌الملک است که زمینه‌هایی را برای گذر از سنت چندصدساله نقاشی ایرانی (نگارگری) به هنر مدرن فراهم کردند. در این بخش کار‌هایی استثنایی از هنرمندان هم ­عصر کمال‌الملک و نیز نمونه­ هایی نوگرا از نگارگری معاصر و یا مکتب نقاشی‌ قهوه‌خانه نیز ممکن است ارائه گردد. هنر مدرن به عرصه تحول­ گرایی در هنر ایرانی سده اخیر بازمی‌گردد که نخستین جرقه‌های آن در دهه ۱۳۲۰ زده شد. هنرمندان ایرانی تلاش کرده‌اند با دریافت مفاهیم جدید در هنر مدرنیستی درکی تازه از هنر و بیان هنری در عصر مدرنیته در ایران بیابند.

هنر معاصر رویکردهای هنر نوین و روش ­های جدید در آفرینش هنری را دربر می­ گیرد که با طرد چارچوب ­های هنر مدرنیستی، مضامینی تازه و زبانی جدید در بیان هنری را مطرح

می ­سازند. علاوه بر آثار هنرمندان شاخص در عرصه هنر معاصر، کارهایی از هنرمندان

نسل­ های گذشته که واجد گرایش ­های پست­ مدرنیستی هستند نیز در تعریف معاصر بودن در هنر جای می­ گیرد.

۵) آیا آثار سنتی و صنایع دستی (معرق، منبت، سفال، شیشه، نگارگری، فرش، خوشنویسی و جز آن) می‌توانند در حراج شرکت داشته باشند؟
خیر. نمونه‌هایی از نگارگری و خوشنویسی نیز که به حراج راه می‌یابند، از نمونه‌های نوگرا و بسیار شناخته‌شده و شاخص هستند که کارهای سنتی محسوب نمی­ شوند.
۶) زمان و مکان برگزاری حراج به چه صورت است؟
مؤسسه حراج هنر تهران در سال دوبار اقدام به برگزاری نمایشگاه و حراج آثار هنری در هتل‌ پارسیان آزادی تهران می­ نماید که اولین حراج، شامل آثار هنر مدرن و کلاسیک در اوایل تابستان و دومین حراج، مربوط به آثار هنر معاصر در اوایل زمستان خواهد بود. زمان و مکان دقیق هر حراج در سایت اعلام خواهد شد.
۷) کدام گالری‌ها طرف قرارداد حراج تهران هستند؟
مؤسسه حراج ­هنر ­تهران با گالری خاصی قرارداد نداشته و تمامی گالری‌های ایرانی و غیرایرانی می ­توانند آثار هنرمندانی را که در مورد وضعیت مارکت آنها اطمینان دارند، به حراج تهران معرفی کنند. معرفی آثار به معنای پذیرش قطعی آثار نیست و حراج تهران از بین همه پیشنهادات شایسته­ ترین و مطمئن­ ترین موارد را انتخاب می­ کند.
۸) چه نوع آثاری قابلیت شرکت در حراج تهران را دارد؟
تمامی آثار هنرهای تجسمی مدرن و معاصر که در بین مجموعه‌ داران، گالری‌ داران و خریداران، مارکت تثبیت شده داشته باشند، قابلیت شرکت در حراج را دارند.
۹) چه هنرمندانی واجد شرایط حراج تهران هستند؟
آثار همه هنرمندان شناخته­ شده در زمینه ­های مختلف هنرهای تجسمی که نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی در ایران یا کشورهای دیگر داشته و مارکت تثبیت­ شده ­ای در بین

مجموعه ­داران و خریداران آثار دارند، ممکن است در حراج ارائه شوند.

۱۰) روند انتخاب آثار و عقد قرارداد به چه صورت است؟
افرادی که آثار خود را به حراج معرفی می‌کنند، اعم از گالری‌دار و یا مجموعه‌دار، در ابتدا باید رزومه هنرمند، تصویر اثر، ابعاد و مشخصات اثر و اطلاعات دیگری مانند مدرکی مبنی بر اصالت و یا پیشینه اثر مورد نظر را به یکی از ایمیل‌های بخش ارتباط با ما در سایت حراج تهران www.tehranauction.com ارسال کنند. کارشناسان حراج تهران پس از بررسی آثار و حصول اطمینان از فروش آنها، در خصوص برآورد قیمت با مالک اثر توافق می ­کنند. پس از تأیید نهایی، قرارداد نمایش و فروش آن بین مالک اثر و مؤسسه حراج تهران منعقد می‌گردد.
۱۱) کادر کارشناسان جهت انتخاب آثار برای حراج شامل چه افرادی است؟
آثار، ابتدا از سوی گالری ­ها و مجموعه­ داران با جزئیات مربوط به مشخصات آنها به حراج معرفی و پس از دریافت اعلام موافقت اصولی حراج، اصل آثار و مدارک مربوط به آن جهت انتخاب نهایی در اختیار کارشناسان دفتر حراج قرار می ­گیرد. کارشناسان حراج تهران شامل جمعی از متخصصان برجسته هنرهای تجسمی می‌باشند که در صورت نیاز به بررسی بیشتر، از نظرات کارشناسان خارج از مجموعه نیز استفاده می­ نمایند.