Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Filter by Categories
آذر 1402
بهمن 1402
تصویری
تیر 1396
تیر 1397
تیر 1398
تیر 1401
تیر 1402
خبر و رسانه
دی 1395
دی 1396
دی 1397
دی 1398
دی 1399
دی 1400
شرایط خرید و فروش

شرایط عمومی حراج تهران

کليه شروط مندرج در اين سند در خصوص شرايط حراج و خريد و فروش آثار هنري و فرم جداگانه ثبت‌نام شرکت در حراج و همچنين توضيحات مندرج در کاتالوگ‌ها در مجموع به صورت يک کل يکپارچه شرايط عمومي حراج تهران (که زين پس شرايط عمومي حراج ناميده مي‌شود) را تشکيل مي‌دهند و حراج تهران بر اساس آنها آثار هنري را ارايه و به متقاضيان به فروش مي‌رساند.  ثبت‌نام شما براي شرکت در حراج به منزله قبول کليه شرايط عمومي حراج بوده و از لحظه ثبت‌نام لازم‌الاجرا مي‌باشند. خواهشمند است قبل ازثبت‌نام موارد ذيل را با دقت مطالعه نماييد.

 

کليات:

بدينوسيله حراج‌گزار (موسسه حراج هنر تهران)، شرکت‌کنندگان در حراج را از جزئيات حراج به شرح ذيل مطلع مي‌نمايد:

1. آثار هنري بر مبناي ارزش کيفي آنها و بر حسب علاقه‌مندي متقاضيان، توسط برگزارکنندگان حراج، انتخاب و بر اساس قيمت پايه مورد توافق با مالک اثر در حراج ارايه خواهد شد. آثار انتخاب‌شده به مدت 3 روز در هتل پارسيان آزادي در معرض مشاهده علاقه‌مندان بوده و در عصر روز چهارم طي مراسمي به شرح مندرج در شرايط عمومي حراج، به حراج گذاشته خواهد شد.

2. قيمت آثار در يک مزايده آزاد و بر مبناي رقم نهايي چکش‌خورده در حراج تعيين خواهد شد.

3. فروش آثار به ترتيب شماره آنها در کاتالوگ نمايشگاه صورت مي‌پذيرد.

4. اعلام قيمت در مراسم حراجي توسط متقاضي خريد با نشان دادن شماره متقاضي به منزله ايجاب در عقد بيع بوده و فرود آمدن چکش توسط حراج‌گزار پس از آخرين پيشنهاد خريد ( نشان دادن شماره توسط آخرين متقاضي) طبق مفاد ماده 10 به منزله قبولي در عقد بيع اثر موضوع حراج است. فلذا پس از فرود آمدن چکش، خريدار ملتزم به پرداخت مبلغ اعلامي طبق ماده 11 است.

5. خريدار کليه خيارات قانوني از جمله خيار غبن فاحش و افحش ولو به اعلا درجه را از خود سلب و ساقط نمود و قرارداد بيع لازم‌الاجرا است. حراج‌گزار (به نمايندگي از مالک اثر) در طول برگزاري مراسم حراج مي‌تواند در صورتي که پيشنهاد بالاتري پس از فرود آمدن چکش (که به منزله قبولي و انعقاد عقد بيع اثر موضوع حراج مي‌باشد) در خصوص اثر فروخته شده دريافت کند، بلافاصله عقد اول را فسخ و با فرود آوردن چکش به بالاترين قيمت پيشنهادي اثر را به متقاضي خريد با بالاترين قيمت پيشنهادي به فروش رساند. (فرود آمدن چکش بعدي به منزله اعلام فسخ عقد قبلي و قبول ايجاب بعدي و انعقاد عقد جديد مي‌باشد.)

6. تنها متقاضياني که پيشاپيش طبق شرايط عمومي حراج ثبت‌نام و شماره مزايده دريافت کرده‌اند، مجاز به شرکت در حراج مي‌باشند. براي خريد آثار از نظر تعداد محدوديتي وجود ندارد، ليکن فروشنده و مالک اثر، مجاز به شرکت در مزايده آن اثر نيستند.

7. حراج‌گزار، مالک اثر نبوده و صرفاً به نمايندگي از طرف مالک اثر يا نماينده قانوني، قراردادي و يا قضايي مالک اثر، براي فروش آن اقدام مي‌نمايد و هيچ‌گونه انتقال مالکيتي در خصوص اثر به حراج‌گزار صورت نمي‌پذيرد. حق‌الزحمه (حق العمل) حراج‌گزار صرفاً بابت آماده‌سازي شرايط حراج و برگزاري آن و فراهم نمودن تسهيلات اجراي اين معامله است. حراج‌گزار هيچ‌گونه مالکيتي و يا حقوق مالکانه ديگري چه جزئي و چه کلي، در آثار ارايه شده براي فروش در حراج ندارد. مالک اثر سابقاً کليه اختيارات لازم جهت اجرا و تحقق مفاد شرايط عمومي حراج تهران را به حراج‌گزار اعطا نموده است و خريدار در اين خصوص عالم بوده و حق هيچ‌گونه اعتراضي را ندارد و نخواهد داشت.

8. حراج‌گزار مجاز است وکالتاً از جانب شخص ثالث به عنوان متقاضي در حراج به شرح مندرج در بند ج ماده 10 از شرايط عمومي حراج، شرکت نموده و به وکالت و يا نمايندگي ازخريدار، اثر را با رعايت تمامي شرايط عمومي حراج خريداري، ثمن مبيع را پرداخت و اثر را تحويل گرفته و تسليم خريدار نمايد.

9. اصالت اثر:

کليه آثار ارايه شده در حراج تهران توسط کارشناسان معتبر بررسي و اصالت آنها و انتساب آنها به پديدآورنده اثر مورد بررسي قرار مي‌گيرد. در خصوص آثار کلاسيک، عنداللزوم بررسي توسط کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي صورت خواهد گرفت. علي ايحال با توجه به آنکه آثار ارايه شده در حراج به مدت 3 روز جهت رؤيت متقاضيان در معرض بازديد عموم قرار مي‌گيرد، متقاضيان اين امکان را جهت بررسي هاي کارشناسي متعارف از جانب کارشناسان منتخب خود در مدت مزبور دارا مي باشند.

9.1.  چنانچه در هر يک از مراحل برگزاري حراج تا پيش از فروش اثر، حراج‌گزار نسبت به اصالت اثر، مالکيت اثر، ساير اطلاعات اعلام شده از سوي مالک اثر و يا هر دليل ديگري ترديد و يا شبهه‌اي پيدا کند مي‌تواند اثر را بي هيچ قيد و شرطي از حراج خارج نمايد.

روشهاي شرکت در حراج:

10.1. شرکت در مراسم حراج به سه صورت ذيل امکان پذير است:

الف) خريدار مي‌تواند با ثبت‌نام و تکميل فرم خريد حضوري با مشارکت در حراج شرکت کند.

ب) خريدار مي‌تواند با ثبت‌نام و تکميل فرم خريد غيرحضوري با ارتباط تلفني هنگام حراج، در آن شرکت کند.

ج) خريدار مي‌تواند با ثبت‌نام و تکميل فرم خريد وکالتي، به حراج‌گزار وکالت دهد تا سقف رقم مورد نظرش در مزايده شرکت کند.

10.2.  براي هر اثر، دو برآورد کمينه و بيشينه تعيين شده است. مزايده معمولاً از رقمي پايين تر از برآورد کمينه آغاز شده و به ترتيب زير افزايش خواهد يافت:

الف)  تا مبلغ 50 ميليون تومان هر بار پنج ميليون تومان افزايش.

ب)  از 50 تا 200 ميليون تومان هر بار ده ميليون تومان افزايش.

پ)  از 200 تا 500 ميليون تومان هر بار بيست ميليون تومان افزايش.

ت) از مبلغ 500 ميليون تا 1 ميليارد تومان هر بار پنجاه ميليون تومان افزايش.

ث) از مبلغ 1 تا 4 ميليارد تومان هر بار صد ميليون تومان افزايش.

ح) از مبلغ 4 ميليارد تومان به بالا هر بار دويست ميليون تومان افزايش.

نحوه پرداخت و ضمانت اجراي عدم پرداخت:

11.1. خريدار موظف است کل مبلغ اثر خريداري‌شده را حداکثر ظرف مدت پانزده روز پس از برگزاري حراج و خريد اثر طبق شرايط عمومي حراج به حراج‌گزار، که نماينده مالک اثر مي‌باشد پرداخت کند. اين پرداخت بايد شخصاً توسط خريدار و از حساب شخصي وي در وجه حساب موسسه حراج هنر تهران (به شماره حساب315-8100-130504891 نزد بانک پاسارگاد شعبه ميدان فرهنگ) انجام پذيرد. در صورتي که خريدار ثمن معامله را طي مدت مزبور به حراج‌گزار پرداخت ننمايد، مکلف است روزانه معادل يک درصد (% 1) ازمبلغي که در پرداخت آن تاخير شده را به عنوان خسارت تاخير تاديه، علاوه بر مبلغ کل قرارداد، به حساب حراج‌گزار پرداخت نمايد.

11.2. آثار خريداري‌شده حداکثر ظرف يک هفته پس از دريافت کامل ثمن معامله و خسارت تاخير تاديه ، در ايران در محل دفتر حراج تهران تحويل خواهد شد.

11.3. در صورتي که به واسطه عدم پرداخت ثمن در موعد مقرر خساراتي به حراج‌گزار و يا مالک اثر وارد گردد خريدار مستنکف مسئول جبران ضرر و زيان‌هاي وارده علاوه بر مبلغ خسارت تاخير تاديه مقرر در ماده 11.1 مي‌باشد. معيار جبران خسارات وارده قيمت نهايي چکش‌خورده اثر مي‌باشد، نه قيمت کمينه.

11.4. در صورتي که خريدار ظرف مهلت مذکور در ماده 11 اقدام به پرداخت کامل ثمن معامله ننمايد، حراج‌گزار (بعنوان نماينده مالک اثر) مي‌تواند ظرف يک سال از تاريخ پايان مهلت تعيين شده در ماده 11 براي پرداخت ثمن، بيع را به صورت يک‌جانبه و صرفاً از طريق اعلام کتبي به آدرس ايميل‌هاي اعلامي از جانب خريدار در فرم ثبت‌نام، فسخ نمايد. بديهي است حراج‌گزار پس از گذشت مدت مزبور در ماده 11 و اعلام کتبي به خريدار هيچ‌گونه تعهدي نسبت به تحويل اثر به خريدار ندارد. در صورت اعمال حق فسخ مندرج در اين بند، بعنوان توافقي مستقل از قرارداد خريدار موظف به پرداخت مبلغي معادل بيست درصد (20%) ثمن معامله به مالک اثربه عنوان خسارت مي باشد. عدم اعمال حق فسخ مزبور از جانب حراج‌گزار، رافع مسئوليت خريدار به پرداخت خسارت تاخير تاديه مقرر در ماده 11.1 نمي‌باشد.  (عدم اعمال حق فسخ مزبور از جانب حراج‌گزار، مانع دريافت خسارت تاخير تاديه مقرر در ماده 11.1 از خريدار نمي‌باشد.)

حق الزحمه (حقالعمل) حراجگزار:

مالک اثر بابت هزينه معرفي و فروش اثر و نيز برگزاري مراسم حراج، موظف به پرداخت حق الزحمه (حق‌العمل)  حراج‌گزار به شرح زير است که اين مبلغ از درآمد فروش اثر کسر و مابقي به مالک اثر پرداخت خواهد شد:

12.1.  براي فروش تا مبلغ 500 ميليون تومان معادل 20 در صد رقم چکش‌خورده نهايي.

12.2.   براي فروش بيش از 500 ميليون تا مبلغ 2 ميليارد تومان معادل 18 درصد رقم چکش‌خورده نهايي.

12.3.  براي فروش بيش از 2 ميليارد تا مبلغ 5 ميليارد تومان معادل 15 درصد رقم چکش‌خورده نهايي.

12.4.  براي فروش بيش از 5 ميليارد تومان معادل 12 درصد رقم چکش‌خورده نهايي.

12.5 در صورت پرداخت خسارت تاخير تاديه از سوي خريدار، مبلغ خسارت تاخير تاديه دريافت شده نيز به مبلغ فروش اضافه مي گردد و حق الزحمه (حق‌العمل) حراج گزار بر اساس در صدهاي مندرج در بند 12 (رقم چکش خورده نهائي بعلاوه مبلغ خسارت تاخير تاديه) به حراج گزار پرداخت مي شود.

12.6. در صورت پرداخت خسارت مندرج در بند 11.4. از سوي خريدار (منظور خسارت بيست درصدي)، با احتساب مبلغ خسارت به جاي ميزان فروش، از آن مبلغ خسارت بر اساس درصدهاي بالا به حراج گزار پرداخت مي گردد.

13. محرمانگي:

کليه اطلاعات شخصي و اطلاعات بانکي اشخاص شرکت‌کننده در حراج، در صورتي که از جانب آنها به صورت کتبي در زمان ثبت‌نام درخواست شود، به صورت محرمانه نزد حراج‌گزار حفظ و نگهداري خواهد شد و به هيچ عنوان در معرض اطلاع عموم و يا در دسترس اشخاص ثالث قرار نخواهد گرفت مگر:

الف) به دستور مقام قضايي که در آن صورت حراج‌گزار موظف خواهد بود که اطلاعات مزبور را در حد موضوع دستور در اختيار مقامات مربوطه قراردهد، يا،

ب) هريک از خريداران يا فروشندگان که جهت پيگيري قانوني و مطالبه حقوق خود طبق  شرايط عمومي حراج به اين اطلاعات نياز داشته باشند.

13.1.  حراج‌گزار مختار است که در خصوص قيمت نهايي آثار به فروش‌رفته و همچنين نام خريدار و يا فروشنده اثر جهت تبليغات و يا هر منظور ديگري اطلاع‌رساني نمايد مگر آنکه خريدار يا فروشنده اثر کتباً حراج‌گزار را از اين امر منع نمايند. لازم به ذکر است در صورتي که اطلاعات مندرج در اين ماده از هر طريق ديگري به جز از طرف حراج‌گزار (براي مثال از طريق ساير شرکت‌کنندگان در حراج) نشر پيدا کند، حراج‌گزار طبيعتاً مسئول نخواهد بود.

13.2.  حراج‌گزار مي‌تواند از کليه مراحل برگزاري حراج جهت حفظ امنيت و سلامت حراج، فيلم‌برداري و از طريق دوربين‌هاي مداربسته ضبط صوتي و تصويري نمايد. در صورتي که متقاضي نخواهد تصوير و صوت وي ضبط گردد مي‌تواند از طرق غير‌حضوري مندرج در ماده 10 در حراج شرکت نمايد. اين فيلم و صدا در کليه مراجع قضايي و داوري و غيره، به عنوان يک دليل، ارزش اثباتي دارد.

14. ساير شرايط:

از آنجا که حراج‌گزار همانطور که در ماده 7 بدان تاکيد شده، چه کلاً و چه جزئاً مالک آثار ارايه شده در حراج نمي‌باشد، هيچ‌گونه مسئوليت و تعهدي در پرداخت ماليات، عوارض و هر‌گونه کسورات قانوني ديگري که مربوط به نقل و انتقال مالکيت آثار و خريد و فروش آنها بوده نمي‌باشد. وظيفه پرداخت هرگونه عوارض قانوني، ماليات و ساير کسورات قانوني بر اساس قوانين و مقررات مربوطه ناشي از خريد يا فروش اثر، بر عهده خريدار و يا فروشنده آن بوده و حراج‌گزار مسئوليتي در اين خصوص ندارد.

14.1. به منظور تأمين هزينه‌هاي نگهداري، حمل و نقل و پوشش بيمه‌اي آثار در قبال خطرات حمل و نقل، مالک اثر موظف است معادل دو درصد رقم نهايي فروش اثر را بابت حق بيمه و هزينه‌هاي مزبور پرداخت نمايد.

14.2. حراج‌گزار مي‌تواند با صلاح‌ديد خود نسبت به تعويض يا انتخاب قاب اثر اقدام کند. در صورت عدم فروش اثر، مالک اثر موظف به پرداخت هزينه‌هاي موضوع ماده 14 و نيز هزينه‌هاي احتمالي ديگر از قبيل مرمت يا قاب خواهد بود.

15. حل و فصل اختلافات:

کليه اختلافات ناشي از شرايط عمومي حراج و هرگونه خريد و فروش آثار هنري از اين طريق و دعاوي ناشي از آن و يا راجع به آن از جمله وجود، انعقاد، اعتبار، فسخ، نقض، تفسير يا اجرا آن جهت حل و فصل نهايي به هيات داوري سه نفره به ترتيب ذيل ارجاع و راي داوري صادره قطعي، براي طرفين لازم الاتباع و لازم الاجرا مي باشد.

15.1. در صورت بروز هرگونه اختلاف هر يک از طرفين مي‌تواند از طريق اظهارنامه درخواست ارجاع به داوري را به طرف ديگر اعلام نمايد. طرف مقابل مکلف است ظرف مهلت ده روز داور اختصاصي خود را که داراي تابعيت ايراني مي‌باشد از طريق اظهارنامه به همراه نامه قبولي داور اختصاصي خود معرفي  نمايد. دو داور اختصاصي طرفين ظرف مهلت 10 روز داور سوم را تعيين مي‌نمايند. در صورت عدم حصول توافق در تعيين داور سوم، داور سوم از طريق دادگاه صالح تعيين مي‌گردد.

15.2. در صورت عدم معرفي داور به همراه نامه قبولي داور اختصاصي در مدت زمان مقرر در ماده 15.1، داور اعلامي از جانب طرف ديگر به عنوان داور مرضي‌الطرفين تلقي شده و به صورت انفرادي و مستقل اقدام به صدور راي مي‌نمايد.

15.3. هيات داوري ظرف مهلت يک ماه (سي روز) از تاريخ دريافت قبولي داور سوم، موظف به رسيدگي به موضوع اختلاف بوده و مکلف به صدور راي طي مدت مزبور مي‌باشد. در صورتي‌که وفق ماده 15.2. داور واحد مرضي‌الطرفين موظف به رسيدگي در موضوع اختلاف باشد، زمان شروع داوري از تاريخ انقضاي مهلت ده روزه مقرر در ماده 15.1. مي‌باشد.

15.4. راي صادره قاطع دعوي و براي طرفين دعوي لازم‌الاتباع مي‌باشد. اجراي راي داوري وفق قانون با دادگاه صالح به رسيدگي به اصل دعوي مي‌باشد.

15.5. هيات داوري يا داور موظف است راي صادره را حداکثر ظرف مهلت 5 روز از تاريخ اتمام مهلت يک ماه مقرر در ماده 15.3. از طريق اظهارنامه به طرفين  ابلاغ نمايد.

15.6. قانون ماهوي حاکم بر شرايط عمومي حراج و شرط داوري قوانين جمهوري اسلامي ايران بوده و مقر داوري شهر تهران مي‌باشد.

15.7. شرط داوري مندرج در اين ماده شرط مستقلي از قرارداد بوده و ابطال، فسخ، انفساخ و اقاله و انقضاي اين قرارداد تاثيري در آن ندارد.

16. قانون حاکم:

قانون ماهوي حاکم بر اين قرارداد  قانون و مقررات کشور جمهوري اسلامي ايران مي‌باشد، حتي اگر قرارداد در خارج از خاک ايران تنظيم شده باشد، هر گونه اختلاف يا ادعايي که مرتبط با اين قرارداد باشد، بايد بر اساس قوانين جمهوري اسلامي ايران تفسير و مورد رسيدگي قرار گيرد.

17. فورسماژور:

در صورت بروز حوادث غير‌مترقبه و فورس‌ماژور از قبيل، ولي نه محدود به، بلاياي‌طبيعي مانند سيل، زلزله، آتش‌سوزي، اعتصاب، شورش، جنگ، اپيدمي، پاندمي و قرنطينه، تغييرات اقتصادي و يا سياسي غير‌مترقبه، انقلاب، کودتا، اقدامات تروريستي و امثال موارد مذکور اجراي شرايط عمومي حراج، تا زمان برطرف شدن محدوديت‌هاي ناشي از فورس‌ماژور و بازگشت شرايط به حالت عادي به حالت تعليق درخواهد آمد.