31 منصور قندریز سایر آثار
بیست و پنجمین حراج تهران حراج تیر 1405
سایر آثار
  • نام هنرمند: منصور قندریز (1344-1314)
نام اثر : تکچهره
رنگ‌روغن روی بوم
34 × 46 سانتیمتر
تاریخ اثر: 1338
این اثر اندکی مرمت شده است.
پیشینه:
این اثر متعلق به مجموعه شخصی خانواده هنرمند می‌باشد.
اثر حاضر در کتاب «گزیده آثار منصور قندریز 1344-1314؛ از آفتابی به آفتاب دیگر» (ص 41) به کوشش رویین پاکباز، انتشارات نظر (1398) به چاپ رسیده است.

برآورد قیمت : 4 - 3 میلیارد تومان

اطلاعات اثر

نام اثر : تکچهره رنگ‌روغن روی بوم 34 × 46 سانتیمتر تاریخ اثر: 1338 این اثر اندکی مرمت شده است. پیشینه: این اثر متعلق به مجموعه شخصی خانواده هنرمند می‌باشد. اثر حاضر در کتاب «گزیده آثار منصور قندریز 1344-1314؛ از آفتابی به آفتاب دیگر» (ص 41) به کوشش رویین پاکباز، انتشارات نظر (1398) به چاپ رسیده است.

درباره اثر

منصور قندریز، نقاش و شاعر کوتاه زیست، اما زیست هنری او و تأثیر بی‌تکرار حضورش در هنر نوگرای ایران و اتصال هنر سنتی به هنر مدرن، با همراهی او در جنبش سقاخانه و بنیان تالار ایران (تالار قندریز) نامش را جاوید ساخته است.

تکچهره حاضر، از آثار متفاوت و متعلق به زمانی است که او تحصیل در هنرستان هنرهای زیبای تهران را به پایان رساند و به تبریز بازگشته است. اندکی بعد از این نقاشی در هنرکده هنرهای تزیینی جز اولین گروه دانشجویان شروع به تحصیل می‌کند و اولین نمایشگاه انفرادی خود را در سال 1339 در تالار رضا عباسی برگزار می‌کند. بدین‌ترتیب اثر حاضر را می‌توان حاصل اولین تجربه‌های او در هنر مدرن برشمرد.

اثر پیش رو از میان اندک پرتره‌سازی‌های منصور قندریز، اگرچه فاقد تاریخ است، مانند دیگر پرتره‌های این دوره از آثار هنرمند، تلاش در ساده‌سازی و خلاصه‌گرایی را در خود دارد. شیوه رنگ‌گذاری و رنگ‌پردازی و بهره‌جستن از پالت محدود همراه تصویر دختری جوان و شاداب که به روبه‌رو نگاه می‌کند، مخاطب را جذب سادگی خود می‌کند. گویی نقاشی در یک نشست و بدون پرداخت و پیرایه‌سازی کار شده است.

بیوگرافی هنرمند

منصور قندریز (1344-1314)

منصور قندریز در هنرستان هنرهای زیبای تهران آموزش دید. نخستین بار مجموعه‌ای از نقاشی‌هایش را در تالار رضا عباسی به نمایش گذاشت (1339). لیسانس نقاشی را از هنرکده هنرهای تزیینی گرفت (1340). در سال 1343، به اتفاق چند تن دیگر از هنرمندان تالار ایران را بنیاد نهادند که بعد از مرگ قندریز، به نام او خوانده شد. آثار قندریز در چند نمایشگاه گروهی به نمایش درآمد و به دو بینال تهران راه یافت. در 30 سالگی در اثر سانحه رانندگی درگذشت.

شما در حال ثبت پیشنهاد خرید اثر شماره از به مبلغ هستید آیا پیشنهاد خود را تایید میکنید؟
توجه: کلیک روی گزینه بله به منزله قبول قوانین و مقررات است.