88 پروانه اعتمادی سایر آثار
بیست و پنجمین حراج تهران حراج تیر 1405
سایر آثار
  • نام هنرمند: پروانه اعتمادی (1404-1326)
نام اثر : بدون‌عنوان از مجموعه یکی بود یکی نبود
امضا: راست «پروانه اعتمادی 1382 2003»، چپ «پروانه اعتمادی 2003» (پایین چپ)
کلاژ روی مقوا
دو اثر، هرکدام 70×100، در مجموع 140 ×100 سانتیمتر
تاریخ آثار: 1382
پیشینه:
اثر سمت راست در کتاب «پروانه اعتمادی، یکی بود یکی نبود» به کوشش میترا شامبیاتی (ص 19)، انتشارات زرین و سیمین (1383) به چاپ رسیده است.

برآورد قیمت : 7 - 6 میلیارد تومان

اطلاعات اثر

نام اثر : بدون‌عنوان از مجموعه یکی بود یکی نبود امضا: راست «پروانه اعتمادی 1382 2003»، چپ «پروانه اعتمادی 2003» (پایین چپ) کلاژ روی مقوا دو اثر، هرکدام 70×100، در مجموع 140 ×100 سانتیمتر تاریخ آثار: 1382 پیشینه: اثر سمت راست در کتاب «پروانه اعتمادی، یکی بود یکی نبود» به کوشش میترا شامبیاتی (ص 19)، انتشارات زرین و سیمین (1383) به چاپ رسیده است.

درباره اثر

پروانه اعتمادی پس از دوره‌های آثار سیمانی و مدادرنگی‌ها، از سال 1375 به تکنیک کلاژ روی آوردکه اولین و مهم‌ترین مجموعه آن‌ها، «جهیزیه دختر شاه پریان» نام داشت. اعتمادی که حدود بیست سال به ساخت‌وساز جامه‌ها و بافته‌ها و انارها با مدادرنگی پرداخته بود، در مجموعه جدید با چاپ مجدد آثار مداد رنگی و کلاژ آن‌ها به دنیایی پرتحرک و قصه‌گو پا گذاشت. پس از آن به مجموعه حاضر یعنی «یکی بود یکی نبود» رسید که با چاپ و تکثیر عکسی که هومن صدر از ماسک نقره‌ای سلوکی گرفته بود، مضامین و عناصر تصویری تازه‌ای به کلاژهایش افزود. این بار زمینه نقاشی‌ها همه به رنگ آبی تیره هستند و اعتمادی دنیایی افسانه‌ای و اسطوره‌ای را به تصویر می‌کشد. 

لیلی گلستان درباره این مجموعه می‌نویسد: «انارهای سرخ در بشقابی فلزی برگرفته از قسمتی از سر ماسک قرارگرفته بر ترمه خوشرنگ از همان کارهای مدادرنگی‌اش و در کنار آن‌ها، قیچی، کارد و نیزه، آماده برای بریدن، تکه‌تکه کردن و دریدن… و حس تهاجم به خوبی منتقل می‌شود».[1]

در دو تابلوی پیش‌رو، شتاب و پویایی فرم‌ها، قوه جاذبه‌ای که‌ اجزا را دفع و جذب می‌کند را برهم‌زده و چنان می‌نماید که ترکیب‌بندی اشیا در فضا معلق است. اشیا برخلاف دیگر طبیعت‌بیجان‌های مجموعه‌های سیمانی یا مدادرنگی ایستا و ثابت نیستند و شناورند و فضایی نامطمئن و وهم‌انگیز را به نمایش می‌گذارند. پروانه اعتمادی به عنوان نقاشی آگاه به زبان هنر معاصر، با بهره‌گیری از شیوه کلاژ زبانی امروزی و معاصر را برای بیان هنری خود برگزیده بود.

1. به نقل از: کتاب پروانه اعتمادی، یکی بود یکی نبود، به کوشش میترا شامبیاتی (ص 11)، انتشارات زرین و سیمین، 1383.

بیوگرافی هنرمند

پروانه اعتمادی (1404-1326)

پروانه اعتمادی تحصیل در دانشکده هنرهای زیبای تهران را نیمه‌تمام رها کرد (1347). وی نخستین نمایشگاه انفرادی خود را در تالار قندریز برگزار کرد (1348). پس از آن آثارش در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی متعدد در ایران و دیگر کشورها به نمایش درآمد. اعتمادی همچنین طرحی با مضمون «آب» را برای غرفه «نیازهای اولیه» در اکسپو 2000 هانوفر اجرا کرد. از مجموعه آثار او چندین کتاب به چاپ رسیده است.

شما در حال ثبت پیشنهاد خرید اثر شماره از به مبلغ هستید آیا پیشنهاد خود را تایید میکنید؟
توجه: کلیک روی گزینه بله به منزله قبول قوانین و مقررات است.