26 حسین کاظمی سایر آثار
سومین حراج تهران حراج خرداد 1393
سایر آثار
  • نام هنرمند: حسین کاظمی (1375-1303)
نام اثر :

امضاء: «2537 کاظمی-ح» (پایین چپ)
ترکیب مواد روی تخته سه لا
143×143 سانتی‌متر
تاریخ اثر: 1357


برآورد قیمت : 2,000 - 1,500 میلیون ریال

رقم نهایی فروش: 360,000,000 تومان

اطلاعات اثر

نام اثر :

امضاء: «2537 کاظمی-ح» (پایین چپ)
ترکیب مواد روی تخته سه لا
143×143 سانتی‌متر
تاریخ اثر: 1357

درباره اثر

گل‌و‌سنگ‌های حسین کاظمی در اواخر دهه 1350 شکل گرفت. او در این دوره؛ انسان و سنگ را مضمون کار خویش قرار داد، سپس آنها را تبدیل به گل و سنگ کرد. نقاشی‌های اولیه بسیار واقع‌گرایانه بودند اما به‌تدریج ساده‌تر و نمادین به تصویر کشیده شدند.
اثر حاضر از برجسته‌ترین نمونه‌های همان مجموعه است که بر بومی بزرگ نقش بسته است. گل با ریشه‌هایی که گویی از خاک بیرون‌اند با ساقه‌ای به رنگ سنگ در کنار آن خودنمایی کرده و رنگ گل گویی بر روی سنگ پرتو افکنده و بخشی از رنگ یخی آن را گرما بخشیده است. این همه را می‌توان با ارجاع به مضمون اولیه مورد نظر کاظمی به دوگانه‌هایی چون زن و مرد، مادگی و نرینگی و هر دوتایی که با هم کمال‌آفرینند تأویل کرد.
جهان خیال‌انگیزی که کاظمی آن را در این اثر ارائه داده، در عین اینکه اجزایش در نگاه اول قابل شناساییست به مکان مشخصی ارجاع نمی‌دهد. این جهان تصویری از یک فضای کیهانیست که با بافت‌هایی هنرمندانه از دل رنگ‌ها هویت می‌یابند و هر جزء به دیگری معنا می‌بخشد و در تمامیت اثر علاوه بر روح زیبایی‌شناسانه بصری، که نشانه تسلط هنرمند است، لایه‌های فراوان معنایی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.

بیوگرافی هنرمند

حسین کاظمی (1375-1303)

حسین کاظمی از دانشکده هنرهای زیبای تهران فارغ‌التحصیل شد (1324). همین سال با چند اثر، از جمله تکچهره‌ای از صادق هدایت در نمایشگاه انجمن فرهنگی ایران و شوروی شرکت کرد. به اتفاق محمود جوادی‌پور و هوشنگ آجودانی نگارخانه آپادانا را بنیاد نهاد (1328) و مجموعه‌ای از نقاشی‌هایش را در آن جا به تماشا گذاشت (1329). وی سپس برای مطالعه و هنرآموزی به فرانسه رفت. طی اقامت طولانی در پاریس به معرفی کارهای خود پرداخت. کاظمی پس از بازگشت به ایران، آثارش را در تالار رضا عباسی نمایش داد. آثارش به بینال‌های تهران و ونیز راه یافت. چند سال ریاست هنرستان‌های هنرهای زیبا در تبریز و تهران را برعهده داشت (1346-1337). او در هنرکده هنرهای تزیینی درس می‌داد و مدتی نیز سرپرستی این هنرکده را برعهده گرفت. کاظمی در سال 1359 برای اقامت دایمی به پاریس مهاجرت کرد و در همان‌جا درگذشت. در سال 1379، بزرگترین نمایشگاه او با عنوان «بریادماندگان» در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

شما در حال ثبت پیشنهاد خرید اثر شماره از به مبلغ هستید آیا پیشنهاد خود را تایید میکنید؟
توجه: کلیک روی گزینه بله به منزله قبول قوانین و مقررات است.